Ajtók

Újdonság!

Power Lock ajtózár, amely ajtócsukáskor 5 pontban automatikusan zár, csak a kulcsot kell elfordítani. Az az előnye, hogy az ajtószárnyat folyamatosan a tokra feküdve tartja, meggátolva így az esetleges deformációkat, meghosszabbítva az ajtó élettartamát.

Bejárati ajtók

/_f/produse/usi_pvc/bejarati_ajto.jpgA bejárati ajtók általában 105 - 125 mm széles nyílóprofilból készülnek. Formákban szinte végtelen a lehetőség (ide egy link, amely egy ablakban bemutat pár tipust) Annyit viszont kell tudni, hogy a ferde osztók és az ívelt formák drágítják a terméket. Lehetőleg ne kérjünk boltíves nyílókat, főleg ajtóknál, mert az ívelt formákban nincs acélmerevítő és deformálódhat a szerkezet.

Magánházakra ajánlatos 5 ponton záródó zárszerkezetet alkalmazni, lépcsőházáknál, közajtóknál elég a normál zár. Intézményeknél, üzleteknél ajánlatosabb a görgős zár, hidraulikus behúzókarral. Itt a kilincset egy kar vagy egy fogantyú helyettesíti.

Nyílhatnak befele, vagy kifele. Intézményeknél előírás a kifele nyíló ajtó és esetleg a pánikzár (INFO). A nyílás iránya azért fontos, hogy az üvegezőléc mindig belül kerüljön (ne lehessen kívülről az üveget kiemelni).

Lehetnek egy-, illetve kétszárnyasak, ebben az esetben az inaktív szárny alul-felül peremretesszel rögzített, szükség esetén nyitható.

ajtóminták

Toló-bukó ajtók

/_f/produse/usi_pvc/alu-toloajto.jpgÁltalában erkélyajtók esetében használják. A nyílót az ablak síkjában el lehet tolni, vagy meg lehet buktatni is. Lehetnek egy- vagy kétszárnyasak.

Harmonika ajtók

/_f/produse/usi_pvc/usi_armonice_veka.jpgA harmonika erkélyajtó teljes nyílás szélességben egészében szabaddá tehető, a szárnyak egymásra csukódva a belső térbe nyílnak, a nyitható szárny lehet bukó is. A harmonika ajtó egy sínen gurul, így az ajtószárnyak tömege minimálisan terheli a pántokat.

Különlegesen elegáns és hatékony módon nyit teret. A helyiség teljes szélességében nyitható- nagy átjárókhoz, teraszokhoz, télikertekhez valamint vendég- vagy üzlethelyiséghez alkalmazható, akár benti alkalmazással is. Maximális méretek: 4 méter x 2,5 méter.

Nagy tolóajtók

/_f/produse/usi_pvc/toloajto_nagy2.jpg A VEKASLIDE 70 a Veka emelő-toló 5 kamrás ajtórendszere, 70 mm-es profilmélységgel. Megoldást kínál nagyobb helységek és teraszok összenyítására, ugyanakkor több fényt enged be, mint a klasszikus megoldásokkal ellátott nyílások.

Maximális méretek: szélesség = 6,5 m illetve magasság = 2,7 m, ami 17,55 négyzetméter lezárt felületet jelent. Az alumínium és műanyag kombinációjú küszöb besülyeszthető a padlóba, ami egy akadály- és balesetmentes ki-be közlekedést biztosít. A megfelelő üveg kiválasztásával elérhető az U = 1,0 w/nmK hőszigetelés.

Díszpanelek

Az üvegek helyettesíthetőek az előre elkészített díszpanellel. Ezek látványosak és szigetelési hányadosuk kisebb (jobb) az üvegénél, viszont aránylag drágábbá teszik az ajtót.

www.trionic.ro