Külső redőny

redőny kiváló árnyékoló hatásának köszönhetően a nyári hőségben hűvösen tartja a lakást, míg télen hatékonyan csökkenti a lakás fűtési költségét.

Ez a műanyag redőny és a PUR-habbal töltött alumínium redőnyök esetében egyaránt igaz.
A jó hőszigetelésen túl a redőny véd a külső zajoktól, a kíváncsi tekintetektől, valamint növeli a lakás védelmét, biztonságát.

A fokozott hang és hőszigetelés érdekében az alumínium redőnyök lécei PUR habbal vannak töltve, és minden típusa csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez. A hőszigetelt alumínium redőnyök motoros mozgatásúak is lehetnek.

A redőny és ablak hőszigetelő hatása.

/_f/produse/rulouri-exterioare/redony1.jpg   /_f/produse/rulouri-exterioare/redony6.jpg

1. Külső tokos redőny készítés, szerelés

A külső tokos redőnyök főleg az olyan kész épületek nyílászáróinak utólagos redőnyözésére ajánlott ahol a falban nem lett kialakítva a redőny tokja, ill. a redőny tokjának a helye.

/_f/produse/rulouri-exterioare/kulso_tokos_redony.jpg

2. Vakolható tokos redőny

A vakolható tokos redőnyöket olyan épületeknél lehet felhasználni, ahol már az építkezés alatt  kialakították a redőny tokjának a helyét.

A redőnyök tokszerkezetének elején expandált polisztirén található, ami a redőnytok vakolhatóságát biztosítja, szerviznyílása pedig kívül helyezkedik el.

A vakolható redőnyök szerelése a nyílászárók beépítése után, és a külső vakolat elkészítése előtt kell hogy megtörténjen.

/_f/produse/rulouri-exterioare/vakolhato_tokos_redony.jpg

3. Belső tokos redőnyök

A  régi, faredőnyök korszerű utódja. A tervezésnél figyelembe kell venni a redőny tokszerkezetének helyét. A szerelés viszont csak a nyílászárók beépítése előtt történhet! Ebből a redőnytípusból is készülhet hőszigetelt alumínium redőny és műanyag redőny is.

A redőnyök szerviznyílása, belül, a nyílászáró felett található. Ezek a tipusok könnyen felszerelhetők a fából, műanyagból vagy alumíniumból készült nyílászárókra is. A műanyag redőnyök kézi, míg az alumínium redőnyök kézi vagy motoros mozgatásúak is lehetnek.

Műanyag redőnyök lécszínei: 

  • fehér (alapszín)
  • famintás
  • barna

Alumínium redőny lécszínei

  • alapszínek: fehér, sötétbarna
  • a famintásak és a többi 15 szín feláras
  • a redőnytok lehet famintás illetve színes (6 szín)

Az alumínium redőnyök motoros működtetésűek is lehetnek.

Mindegyik tipusnál beszerelhető a rolós szúnyogháló is, más szerkezetü hálókat a vezetősínek miatt nem lehet alkalmazni. Így egy tokkal meg lehet oldani az árnyékolást, illetve a rovarok elleni védelmet is.

/_f/produse/rulouri-exterioare/felsotokos_redony_.jpg