Kiegészítők

Nyugati országokban az ablak fogalma magába foglalja magát az ablakot, külső-belső párkányokat, vidékenként a szúnyoghálót és a szellőzőt. Sajnos, a helyi lehetőségek miatt mi alaptermékként kínáljuk az ablakot, amelyet kérésre szerelünk fel kiegészítőkkel.

/_f/produse/acesorii/nyilohalo.jpgSzúnyoghálók

Lehet fix, nyítható, rolós, vagy pliszé. Az első két megoldás egyszerübb, kissé nehezebben kezelhető, viszont könnyebb javítani és karbantartani a leszerelhetősége miatt. A rolós drágább, nehezebb a javítása és karbantartása, de sokkal egyszerübb a használata. A pliszé tipusú mind ablakokra, mind ajtókra alkalmazható, nagyméretű felületek lefedésére alkalmas. egy oldalra történő működtetés esetén 3 méter, kétoldali működtetés esetén a szélesség akár megduplázható. Több előnnyel rendelkezik, úgymint: használata során bárhol megállítható, bármilyen nyílászáró típusra rögzíthető, vízszintes és függőleges mozgatással is rendelhető,  redőny mögé is felszerelhető.

Maga a háló üvegszálas, halványszürke szinű, a keretek, úgy a műanyag mint az alumínium lehetnek fehérek vagy barnák, egyes esetekben fautánzatúak. A barna színűeket a szines ablakokra szereljük, függetlenül az árnyalattól.

  /_f/produse/acesorii/roloshalo.jpg       /_f/produse/acesorii/szunyoghalo.jpg

Belső párkányok

/_f/produse/acesorii/belso_parkany.jpgA belső párkányok anyaga kemény, kamrás PVC, felületi színe mindig megegyezik az ablak belső színével. Szélessége 150 mm-től 50 mm-enként változik, egészen 600 mm-ig. Szinte mindig az ablakkeret alá szerelődik, így a szélességből elvesz kb.2 – 4 cm. Felcsavarozható a tokra, de ajánlatosabb párkányfogadólécet alkalmazni. Minden esetben végzáró szerelődik rá, a fehérre fehér, a színesekre pedik barna.

Külső párkányok

/_f/produse/acesorii/kulso_parkany.jpgA külső párkányok anyaga alumínium, fehérre vagy barnára szinterezve. A fóliázott ablakoknál a barnát használjuk. A szélességek 90 – 280 mm között váltakoznak, több méreben.

/_f/produse/acesorii/parkanyok.jpg

Ideális szerelési forma

  1. üveg
  2. tok
  3. belső párkány
  4. külső párkány
  5. párkányfogadó

Résszellőzők

A frisslevegő utánpótlást biztosítják. Mivel a termopán ablakok jól szigetelnek, meg kell oldani az új szellőzési rendszert. (INFO) Ez főleg tömbházlakásokban javasolt. Az általunk ajánlott szellőzők vagy automaták, amelyek a belső páratartalom függvényében irányítják a szellőzést (AERECO), (INFO)  vagy manuálisak. Mindkét tipus lezárható. Csökkentik a kondenz és a penész megjelenésének valószínüségét. (INFO)

/_f/produse/acesorii/szellozo.jpg /_f/produse/acesorii/szellozo2.jpg